building

 

 

 

Kassajärjestelmässä on kaksi pääkuluerää

1. Kassajärjestelmä ja ohjelmisto

2. Maksupääte ja transaktiot

 

Näiden pääkategorioiden sisällä on sitten useita kustannus elementtejä. Jonkun voi saada ilmaiseksi, mutta kaikkia et varmasti saa. Viisas kassan ostaja osaa arvoida oman myyntinsä ja pystyy laskemaan kokonais kulut suht yksinketaisesti.

 

Osaatko laskea kassajärjestelmän kustannukset?

 

 

 

Paljonko on sinun korttimyynti kuukaudessa?

Prosentit on pahoja sillä ne näyttävät pieniltä, mutta voivat olla sitl suuria. Vielä tärkeämpää on mitä sillä saa. Jos sinulla on elantosi tuova business ja siitä tulevasta liikevaihdosta maksat 2% transaktioiden välittäjälle pitää kassajärjestelmän olla myös sen arvoinen.

Esimerkiksi myyt korttimaksuina 10.000€ liikevaihdon, josta vähennetään kaikki kustannukset (siis raakaianeet, palkat, vuokrat, vedet, sähköt jne) ja maksetaan 2% eli 200€ välityspalkkiota, pitää järjestelmän olla silloin vähintään 150€ kuukaudessa arvoinen. Koska välityspalkkion saa halvimmillaan reilusti alle 0,5% prosentin. Vastaa siis ensin itsellesi rehellisesti kysymykseen paljonko on minun korttimyynti kuukaudessa?

 

Mitä saa esim 150€ kuukaudessa?

Moni saa sillä auton. Kassajärjestelmän maksupäätteineen voi saada tuolla hinnalla. Voi siitä maksaa huomattavasti enemänkin. Mieti mitä oikeasti tarvitset ja miten se toimii juuri sinun käyttö tarkoituksessa. Haluatko ison näytön ja nopean printterin vai pärjäätkö perus tabletilla ja maksupäätteen kuittitulostimella.

Jokainen elementti nostaa hintalappua, jos se on tarpeellinen niin siihen kannattaa investoida. Onneksi nykyään varsin moni kassajärjestelmä on modulaarinen ja sitä voi kasvattaa tarpeen mukaan pinemmästä suurempaan.

 

building

 

Pienestä suureen

Esimerkkejä kassajärjestelmistä pienestä suureen

1. Oma tabletti
maksupääte, jossa kuittitulostin 

2. Kassapääte
erillinen kuittitulostin, maksupääte ilman tulostinta


3. Kassakone (pienet)
näyttö, tulostin, asiakasnäyttö samassa laitteessa, sekä maksupääte

4. Kassakone (isot)
iso näyttö ja asiakasnäyttö ja nopea leveä kuittitulostin, sekä maksupääte

 

 

1. Oma tabletti ja maksupääte, jossa kuittitulostin on halpa tapa ottaa maksuja vastaan. Tabeltin saa kaupasta noin 150€:lla, johon saa kassaohjelman 30-40 eurolla kuukaudessa. Maksupääte maksaa saman verran, joten hintaa tulee 60-80€ kuukaudessa. Kyllä tällaisellakin pärjää melkopitkälle. Haasteita tulee, kun halutaan hiukan nopeutta ja joustavuutta lisää. Silloin on syytä siirtyä kohtaan kaksi.

2. Isompinäyttöinen kassapääte, erillinen kuittitulostin, sekä maksupääte ilman tulostinta. Itse asiassa tässä kohtaa kustannukset eivät ihan hirvesti nouse, mutta muutama olennainen asia muuttuu. Kassapäätteen näytön koko kasvaa, joka helpottaa ja nopeuttaa käyttöä. Kassakuitin tulostus nopeutuu, koska maksupäätteettä ei käytetä siihen. Samalla maksupäätteen hinta laskee. Edullisimillaan paketin voi saada noin sadalla eurolla kuukaudessa, mutta varauta voi suurempiinkin summiin.

3. Integroitu kompaktikassakone, jossa näyttö, tulostin, asiakasnäyttö samassa laitteessa. Integroimalla laitteita samaan saadaan nopeita ja kompakteja laitteita ja säätäminen vähenee. Asiakasnäyttö on uusituokas ja tarpeen varsinkin jos joku sattuu maksamaan käteisellä. Näppäin kassan vaihtajat voisivat olla tästä kiinnostuneita, koska modernin kassapilven edut tulevat käyttöön ja päivättäinen elämä on helpompaa. Hinnaltaan tämä ratkaisu voi olla samaa tasoa edellilsen kohtdan kanssa, mutta tässäkin kohtaa voi vararautua, että hinta kohoaa jopa yli 100€ kuukaudessa maksupäätteineen.

4. Integroitu kassakone, jossa iso näyttöinen kassapääte ja asiakasnäyttö, sekä nopea ja leveä kuittitulostin, erillinen maksupääte. Tässä on jo hiukan ylellisyyttä mukana. Normaali pienyrittäjä selaa netissä nopeasti ohi, koska hitalappu voi olla sen uuden auton kuukausihinta. Toisaalta rahalla saa kaikki ylläolevat edut isompana ja nopeampana. Tästähän vosis sen 150€ kuukaudessa maksaa, mutta uuden auton hintaa ehkä ei? Mitään ihmeellistä ei sinänsään tapahdu. Korttimaksut suoritetaan edelleen maksupätteellä ja näytössä pöyrii sama ohjelmisto, mikä on käytössä kohdassa yksi.

 

Erilaisia kassajärjestelmiä

 

building

Liittämällä omaan tablettiin tukevan jalan saa siitä oikeen pätevän kassapäätteen.
building
Isoon näyttöön mahtuu enemmän tuotteita ja se on selkeä ja helppo käyttää. Nopea kuittitulostin ja rahalaatikko nopeuttavat rahastamista.
building
Premium laitteessa on kaikki samassa. Isonäyttö, leveä kuittitulostin, asiakasnäyttö. Se toimii nopeasti ja on luotettava.

 

building
Modulaarinen kassajärjestelmä antaa sinun yhdistellä tarvittavat komponentit yhteen ja hinta pysyy kohtuullisena.
building
Näppäinkassa korvaantuvat pikkuhiljaa vastaavan tyyppisillä moderneilla ratkaisuilla. Pilvessä tieto on turvassa ja monipuolisesti käyttettävissä ja kassamyyntiin liittyvät asiat hallittavissa helposti.
building
Kassa voi myös olla vaikka maksupäätteen kokoinen ja silti sisältää kaiken tarvittavan. 

 

Ohjeita Kassan hankintaan
 

Arvioi myyntisi oikein ja valitse ensin oikeanhintainen tiltiyssopimus

Mieti mitkä ovat kassajärjestelmän tätkeimmät ominaisuudet ja mitkä vähemmän merkitseviä

Kokeile kassan käyttöliittymää samanlaisella alustalla ja laitteella millä aiot sitä käyttää